Inschrijving en vergoedingen

Wil je weten of ik rond jouw uitgerekende periode beschikbaar ben om bij jou de kraamtijd te verzorgen? Neem dan gerust contact met mij op.

Wil je je inschrijven bij Kraamzorg Carin? Meld je aan (vanaf 8 weken zwangerschap) via het aanmeldingsformulier. Je ontvangt altijd een mail (binnen 3 werkdagen) of ik de inschrijving kan plaatsen. Geen mail ontvangen? Check jouw mail in spam en neem gerust contact op.

Rond de zevende maand van je zwangerschap neem ik contact met je op voor een intakegesprek. Zo kunnen we alvast kennismaken en bespreken wat jij en je partner belangrijk vinden in de kraamtijd.

Vanuit het basispakket van je zorgverzekering wordt de kraamzorg vergoed. De basiszorg is 49 uur kraamzorg bij borstvoeding en 45 uur kraamzorg bij kunstvoeding verdeeld over 8 dagen. Volgens het Landelijk Indicatie Protocol vindt de indicatie plaats tijdens de intake, na de bevalling en tijdens de kraamweek. Elke kraamzorgaanbieder bepaalt hiermee op dezelfde manier hoeveel kraamzorguren nodig zijn, voor elke individuele situatie. Zo kan iedereen rekenen op kraamzorg op maat.

Bij de zorgverzekeraars geldt wel een landelijke wettelijke eigen bijdrage. Voor 2024 is dat €5,10 per uur. Afhankelijk van je aanvullende pakket vergoeden sommige zorgverzekeraars deze eigen bijdrage. Ook de vergoeding voor een lactatiekundige kan in het aanvullende pakket zijn opgenomen. Het is goed om hierover de polis van je zorgverzekering na te kijken.

Blader door ons gastenboek!