Corona

Kraamzorg Carin volgt de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de GGD, waarmee het nauw in contact staat. Daarnaast volgen we de adviezen van Bo Geboortezorg, de brancheorganisatie voor kraamzorgorganisaties, die voorschrijft wat de coronamaatregelen concreet betekenen voor de kraamzorg. We doen er alles aan om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. En passen de richtlijnen aan zodra deze veranderen.

Dringend verzoek om het bezoek zoveel mogelijk te beperken wanneer de kraamverzorgende aanwezig is. Wees er zeker van dat het kraambezoek geen klachten heeft, en dat er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Er wordt rekening gehouden met kraamverzorgende uit kwetsbare groepen.

Beschermingsmaterialen tijdens het geven van zorg

De kraamverzorgende draagt binnen de 1,5 meter altijd een chirurgisch mondneusmasker type IIR en handschoenen. Buiten de 1,5 meter is het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen wat de kraamverzorgende en het gezin prettig vinden en overeenkomen.

Bij het leveren van kraamzorg aan gezinnen met (verdenking op) Covid-19 geldt dat altijd PBM gedragen wordt en zorg geleverd wordt volgens het protocol van het KCKZ (uitgereikt bij intake). Bij mogelijke besmetting wordt 3 uur fysieke zorg geleverd door kraamverzorgende.

 

Meer informatie:

Blader door ons gastenboek!